Vinterdæktest 2016

Nu er den årlige vinterdæktest sendt ud. Testen er udført af tyske ADAC og ligger til grund for den test som udsendes af FDM.
Testen er gennemført på dækstørrelserne 185/65R15 & 225/45R17. Størrelsen 185/65R15 er fabriksmonteret på flere mindre biler som f.eks. Opel Corsa, Hyundai I20 mfl. Størrelsen er testet for hastighedsgodkendelsen ”H” til 210 km/t. Den anden størrelse 225/45R17 er en meget populær dækstørrelse i Danmark og kan bruges på rigtig mange biler i mellemklassen. Størrelsen er her testen for hastighedsgodkendelsen ”Y” til 300 km/t. .


Continental udebliver

Continental har i år sendt deres nyeste vinterdæk WinterContact TS860 på markedet. Det er dog kommet for sent på markedet til at komme i betragtning i ADAC-testen. Continental har vundet adskillige tests med forgængeren WinterContact TS850 og vandt også i 2015, da den blev testet hos ADAC.


Køb nye vinterdæk med fælge | Køb nye vinterdæk uden fælge | Find nærmeste QuickPot værksted


185/65R15

Goodyear UltraGrip 9 vinder testen i størrelsen 185/65R15 og beskrives som et meget velafbalanceret vinterdæk med bemærkelsesværdige gode egenskaber ift. nedbringelse af brændstofforbrug. Foruden det får det også bemærkningen ”særdeles god i sneføre”.

Find vinterdæk i størrelsen 185/65R15


225/45R17

For de store dæk er det Dunlop Winter Sport 5, som løb med sejren. Dækket får flere positive anmeldelser, herunder både for kørsel på tør, sne og isglat underlag. 
Blandt de store dæk, herunder Dunlop Winter Sport 5, findes der mange asymmetriske dækmønstre. Dette er udelukkende for at nedbringe dækstøj, når kontaktfladen bliver bred. Det V-mønstede dæk, som udgør langt størstedelen af de ”almindelige” vinterdækstørrelser, er dog fortsat det foretrukne ift. vejgreb.


Find vinterdæk i størrelsen 225/45R17.Køb nye vinterdæk med fælge | Køb nye vinterdæk uden fælge | Find nærmeste QuickPot værksted


 

Helårsdæk

I år er der også testet helårsdæk, som udgør en støt stigende andel af dæksalget i Danmark. Med milde vintre og stor fokus på teknologien hos producenterne, er helårsdækkene for mange et udmærket alternativ til kørsel med sommer/vinterdæk. Helårsdækkene er en kombination af to teknologier; sommer og vinter, og vil derfor også afspejle hvor den enkelte producent har størst fokus. Det ses tydeligt i testen. Vores helt klare anbefaling vil dog stadigvæk være, at man kører på sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren.

205/55R16

Michelin vinder testen med deres Michelin CrossClimate som fungerer næsten som et sommerdæk, når man ser på resultaterne for tør og våd vej. På isglat underlag fungerer det også ok, men får vurderingen ”svag” i sne. 
Omvendt får Goodyear fremragende karakterer for både sne og is, med deres Vector 4 Season Gen 2. Men bliver trukket ned af en ringere vurdering på tør vej og dækstøj. 

Kontakt os

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os på 70 204 888 eller sende en mail til shop@quickpot.dk