alufælge med eller uden dæk

QuickPot har den rigtige alufælg til din bil

Hos QuickPot handler vi med godkendte alufælge, hvor alle leveres med udgangspunkt i den tyske TüV-godkendelse, som er lovpligtig i Tyskland. Alle de kombinationer af aluminiumsfælge og dæk du finder hos QuickPot, lever naturligvis også op til alt gældende dansk lovgivning på området.

Kvalitet på alufælgene

Vi sælger kun alufælge af en høj kvalitet hos QuickPot. Flere af de fælgleverandører vi benytter hos QuickPot er også leverandører for bilproducenterne, hvilket gør at kvaliteten er sammenlignelig.

Billige alufælge hos Quickpot

Vi har altid et bredt udvalg alufælge til en skarp pris, dog går vi ikke på kompromis med kvaliteten på fælgene.

Hos QuickPot fører vi alufælge fra flere førende europæiske fælgproducenter:

  • Alcar Holding GmbH - AEZ fælge, Dezent fælge, Dotz fælge og Enzo fælge
  • O.Z. S.p.A. - OZ Racing & OZ MSW
  • Uniwheels AG - Rial & Alutec

Læs mere om fælg fabrikanter

Montering af alufælge

Du kan let booke tid til montering på et QuickPot værksted i forbindelse med dit køb af dæk og fælge på QuickPot.dk. Det gør du når du har fundet de varer du vil købe og har lagt dem i varekurven.

Historien bag aluminiumsfælgen

Det vi i dag kender som en alufælg eller letmetals fælg har oftest været fremstillet af en legering af aluminium eller magnesium. En legering er en blanding af metallet og andre elementer. Legeringer af aluminium eller magnesium er typisk lettere men med samme styrke, giver bedre varmeledning, og produceres ofte i flottere kosmetisk udseende end stålfælge. Selvom stål er en legering af jern og karbon, er udtrykket "legeret hjul" er normalt forbeholdt hjul fremstillet af ikke-jernholdige legeringer.
De tidligste letmetals fælge var lavet af magnesium legeringer. Magnesium legeringen kan ”strækkes” mindre og er derfor meget lidt fleksibel. De tidlige magnesiumhjul blev derfor også hurtigere skæve og var generelt mere porøse end aluminium legeringen. På trods af dette blev de ganske populære gennem 1960’erne og fik i USA tilnavnet ”MAGS”.
I slutningen af 1960’erne blev det muligt at lave en legering af aluminium, som gjorde hjulet mere sikkert og eftergivende. Aluminiumsfælgen blev hurtigt populær som en stærk, let og billig fælg inden for motorsport. Denne popularitet var med til at skabe et reelt marked for aluminiumsfælgen.
Der går nogen tid før aluminiumsfælgen bliver alle mands eje. I løbet af 1990’erne stiger popularitet for alufælge til eftermarkedet og det er med til at skabe den opmærksomhed omkring produktet vi kender i dag. De fleste nye biler leveres i dag med muligheden for aluminiumsfælge i forskellige designs fra bilproducenten selv.

Hvis du har spørgsmål

Har du spørgsmål som vedrører alufælge eller hvordan du handler på QuickPot.dk så sidder vi naturligvis klar til at hjælpe – du kan ringe på 70 204 888 eller sende en mail på shop@quickpot.dk.

 

Find alufælge med dæk ved at søge på din bil herunder:

Indtast din nummerplade
Dk
Hvis du ikke har reg. nr. eller nummerplade, kan du søge på bilmærke, model, årgang og motor her.
Vælg dæktype:

Find alufælge uden dæk ved at søge på din bil herunder:

Indtast din nummerplade
Dk
Hvis du ikke har reg. nr. eller nummerplade, kan du søge på bilmærke, model, årgang og motor her.